premiumeuropeanproducts.eu

Coklat dan Konfeksi

Coklat dan Konfeksi

Produk coklat

Produk coklat terdiri daripada pelbagai hidangan lazat yang menampilkan coklat sebagai bahan utama. Koko, sebagai bahan utama dalam penghasilan coklat, menumpukan kepada komitmen terhadap kelestarian melalui kerjasama dengan Rainforest Alliance. Sumber koko diperoleh secara bertanggungjawab, memenuhi standard yang ketat di bawah program Diperakui Rainforest Alliance. Pensijilan ini memastikan amalan pertanian yang beretika, menyokong hak asasi manusia, memerangi penebangan hutan, dan membantu petani koko. Dengan lebih 80 peratus koko yang diperakui, produk coklat mengutamakan sumber beretika dan pemeliharaan alam sekitar. Dalam penghasilan coklat dan manisan lain, gula ialah bahan mentah yang penting, yang memberikan rasa manis dan bertekstur. Sejak tahun 2019, produk coklat telah dihasilkan menggunakan gula yang diperakui dan diperoleh daripada bit gula berkualiti tinggi serta memenuhi standard Penilaian Kelestarian Pertanian (FSA). Dedikasi terhadap kelestarian ini terbukti sepanjang proses penghasilan coklat, memastikan setiap hidangan yang dihasilkan bukan sahaja lazat, malah, diperoleh secara beretika dan lestari.

 

Biskut

Biskut ialah sejenis pastri yang dibakar yang biasanya diperbuat daripada tepung, gula, lemak (seperti mentega atau minyak), dan agen penaik (seperti serbuk penaik atau soda penaik). Teksturnya berbeza-beza, sama ada rangup atau rapuh hingga lembut atau kenyal, bergantung pada bahan dan teknik pembakaran.

Biskut dan wafer dihasilkan menggunakan gula yang diperakui oleh Penilaian Kelestarian Pertanian (FSA), yang diperoleh daripada bit gula berkualiti tinggi. Komitmen terhadap kelestarian ini memastikan amalan penyumberan yang beretika dan bertanggungjawab tanpa menyatakan sebarang manfaat kesihatan.

Dibiayai oleh Kesatuan Eropah. Walau bagaimanapun, pandangan dan pendapat yang dinyatakan adalah pandangan pengarang semata-mata dan tidak semestinya menggambarkan pandangan Kesatuan Eropah atau Agensi Eksekutif Penyelidikan Eropah (REA). Kesatuan Eropah mahupun pihak berkuasa yang memberi kebenaran tidak akan bertanggungjawab ke atasnya.

Scroll to Top